Benjamin Nollet - NoB_art(s).  

  NoB_art(s).

In principe ben ik een autodidactische kunstenaar , maar dit is meer voort gevloeid uit een weidse interesse in alles wat met design en vormgeving te maken heeft. Mijn opleiding als interieurvormgever heb ik genoten aan de hogeschool Bijloke te Gent. De interesse om kunst te maken is eigenlijk ontsproten uit het zoeken naar proporties en verhoudingen van vlakken en volumes. Deze inspireren mij in het zien van nieuwe invalshoeken en benaderingen van mijn projecten. Omgekeerd is dit eveneens het geval.. Architectuur is een kunst waarin lijnen ,vlakken , volumes ,schaduwen en lichtinval een heel belangrijke rol spelen. Deze visie is gelinkt aan vele kunsten.

Heel veel van mijn werken zijn gebaseerd op geometrische vormgeving. Deze is geleidelijk aan ontstaan uit een proces van ontwerpen en tekenen. Een paneel met mooie verhoudingen en corresponderende kleuren. Mijn gevoel speelt hierin een grote rol. Actuele thema's en dagelijkse ondervindingen zijn daardoor vaak verwerkt in de vormgeving.

Mijn stijl is geometrisch, abstract met mooi afgelijnde vlakken en levendige kleuren.  Waarin  het ietwat robuuste doch fragiele kenmerkend is.  Vaak verwerk ik verschillende niveaus in mijn werken. Dit is een volledig nieuw ontwikkelde stijl : Fract-art.

Kunstwerken moeten boeien, aandacht opeisen en fantasie opwekken... !